Joulun ihana kiire

Olen lukenut paljon otsikoita ja joitakin kirjoituksiakin joulustressistä ja kiireestä, kuinka selättää se. Tehdä vain kaikki välttämätön ja kerrankin valmistautua jouluun rauhallisesti. Rupesin miettimään tätä asiaa tänään aamulla, kun heräsin jo hyvissä ajoin ennen kellonsoittoa. Miettimään siis sitä, että minä en halua selättää tätä kiirettä ja stressiä. Minä oikeastaaan nautin tästä, tämä joulun tuoma kiire on ihanaa!

Olen ihmisenä sellainen, että tykkään siitä kun minulla on paljon tekemistä ja se onkin varmasti yksi syy, miksi useampi vuosi meni niin sanotusti kovaa: minulla oli useita projekteja yhtäaikaa hoidettavana. Minulle siis sopii tämä joulun tuoma kiire kun on paljon tehtävää ja yöunet jäävät hiukan lyhyemmiksi. En enää haluaisi elää tämmöistä elämää kuukaudesta ja vuodesta toiseen, mutta tämä pienen hetken kestävä kiire ja stressi on minulle ainoastaan positiivinen asia.

Joulustressi

Stressi mielletään usein pahana asiana, vaikka on olemassa myös positiivista stressiä sen ehkä yleisemmän negatiivisen stressin lisäksi. Itse nautin siis nimenomaan tästä positiivisesta stressistä, jonka sivuvaikutuksia on hyvä mieli ja innostuneisuus hoidettavia asioita kohtaan, energisyyden ja aikaansaamisen tunne. Minusta on ollut aivan mahtavaa käydä joululahjaostoksilla, askarrella, leipoa ja tehdä hiukan parempi siivous! Tehtävälistasta on saanut vedellä yli hoidettuja asioita ja melkein samaan tahtiin keksiä lisää, mitä kaikkea sitä pitääkään vielä tehdä ;) 

Uskon, että yksi iso syy, miksi koen tämän kiireen juuri positiivisesti on minun normaali arkeni. Minulla on ollut jo hetken aikaan suhteellisen tasainen ja kiireetön arki, joka soljuu omalla painollaan. Tiedän myös, että kaiken tämän hulinan jälkeen pääsen rauhoittumaan joulun viettoon perheen kesken ja nauttimaan pienestä lomasta rakkaani kanssa. Tiedossa on siis paljon päiväunia ja rauhallisia tallusteluja metsässä, kirjojen lukemista ja yhdessäoloa. 

Joulustressi

Jokainen meistä kokee kiireen ja stressin eri tavalla eri tilanteissa. Jossain toisessa tilanteessa tämä samainen hulina saattaisi minusta tuntua ylitsepääsemättömältä ja stressi kääntyä negatiivisuuden puolelle. Silloin erilaiset keinot tahdin hidastamiseen ja stressitasojen laskemiseen  olisi kultaakin kalliimpia. Tekstini pointti onkin ehkä siinä: kuuntele miltä sinun tilanteesi tuntuu juuri nyt, mitä tukea ja apua kaipaat arjessasi ja tehtävälistojesi parissa. Vai onko tilanne sellainen, että voit vain nauttia olosta, unohtaa stressin kesyttäjät ja antaa mennä. Sen lisäksi, että jokainen meistä on yksilö, myös jokainen tilanne on ainutlaatuinen, siksi niitä ei kannata vertailla keskenään, vaan toimia niin kuin itselle kyseisessä tilanteessa on kaikista parasta <3 Kuunnella omia tunteita ja jaksamista, kunnioittaa sitä. 

Nautitaan siis jokainen joulun ajasta juuri meille parhaalla tavalla! <3

-Emilia