Joulukuun ensimmäinen

Minä rakastan joulua ja joulun odotusta. Joulu merkitsee minulle aikaa läheisten kanssa, tonttuilua, leipomista ja kotoilua. Joulun odotukseen on minulla aina kuulunut joulukalenteri. Jopa Sveitsissä ollessani au pairina, lähetti rakas serkkuni minulle sinne Fazerin kauniin joulukalenterin. 

Joulukalenteri

Ollessamme poikaystäväni kanssa Barbadoksella vaihdossa muutama vuosi sitten, ei sieltä löytynyt joulukalenteria. Tästä meinasi syntyä minulle pieni kriisi, kunnes keksimme poikaystäväni kanssa hankkia tonttulakit, mitkä ripustettaisiin ovenkahvaan. Sinne tonttu sitten toi joka päivä jotain ilahduttavaa ja näin oli joulun odotus pelastettu. 

Nämä tonttulakit tulivat jäädäkseen ja tänäkin vuonna ne on jo kaivettu esiin. Tänä aamuna tonttu toi ensimmisen yllätyksen, onneksi on vielä monta iloista aamua edessä! Joulukalenterille on syntynyt aikuistumisen myötä (kai me olemme jo vähän aikuistuneet?) suurempikin merkitys kun vain nuo aamuiset yllätykset. Tämä on ollut ihana tapa huomioida toista pienin elein, kyseessä kun ei ole valmiit joulukalenterit, on jokaisen aamun yllätys mietitty juuri sitä omaa murua ajatellen. Tämä tuo mukanaan myös tietynlaista lastenmielisyyttä, iloa ja riemua aikuisten aamuun.

Joulukalenteri

Minä arvostan parisuhteessa monia asioita. Koen, että elän tällä hetkellä erittäin rikkaassa parisuhteessa: me arvostamme molemmat yhteistä aikaa ja järjestämme sitä, huomioimme toisiamme, kiitämme, pyydämme anteeksi. Me riitelemme toista kunnioittaen, näytämme tunteemme, keskustelemme, kannustamme toisiamme. Kaiken tuon lisäksi olemme rikkaita leikkimielisyydessä ja lapsellisuudessa. Ja minulle tämä onkin yksi erittäin tärkeä asia parisuhteessa: suhteessa pitää olla leikkiä, huumoria ja naurua! 

Joulukalenteri on siis yksi väline, millä me tuomme tuota leikkiä ja naurua suhteeseemme. Leikkimielisyys tulee meiltä molemmilta luonnostaan, joten joulukalenteri tai muut hiukan lapsenmieliset asiat eivät ole pakotettuja. Vappuna Kaivarissa puhaltelimme ja pyydystelimme saippuakuplia,  viime talvena kävimme ostamassa liukurit ja lähdimme viereiseen mäkeen niillä laskemaan. Takuuvarmoja reseptejä yhteiseen hauskanpitoon ja nauruun, eivät maksa juurikaan ja piristävät mieltä sekä suhdetta pienellä vaivalla, ilman stressiä. Voin lämpimästi suositella! 

Mitä asioita sinä arvostat parisuhteessa tai ystävyyssuhteessa? Onko sinun suhteissasi näitä asioita, miten kenties voisit tuoda niitä siihen lisää? Onneksi me jokainen voimme vaikuttaa omiin ihmisuhteisiimme ja tuoda niihin asioita ja elementtejä, mitä itse rakastamme ja koemme tärkeiksi <3 Joulukalenterin voi helposti järjestää sille omalle murulle, vaikka se muru ei alkuun innostuisikaan pitämään samanlaista joulukalenteria sinulle. Ehkä ensivuonna osat vaihtuvat ;) Tai toisaalta, antamisen ilo on jopa parempaa, kuin saamisen ilo! 

Ihanaa joulunodotusta juuri sinulle!

Emilia