HappyHöyhen

HappyHöyhen nimi sai alkunsa Valmentamossa keväällä 2014. Osallistuin Valmentamon viikonloppuretriittiin, jossa teimme viikonloppuna erinäisiä harjoituksia. Yhden harjoitteen lopputuotoksena päähäni ilmestyi aikajana, mitä haluaisin seuraavan parin kolmen vuoden aikana tehdä, miten haluaisin ammatillisesti kehittyä ja mihin suuntaan edetä.  Piirsin tämän aikajanan heti paperille. Samassa mieleeni nousi nimi HappyHöyhen. Tämä kyseinen aikajana on pysynyt tallessa jossain alitajunnassa, sillä fyysisesti paperi on ollut nämä vuoden piilossa laatikossa. Polkuni ole ole mennyt suoraviivaisesti piirtämäni aikajanan mukaisesti, mutta suunta on pysynyt <3

Happy

Happy kuvastaa sitä iloisuutta ja onnellisuutta, mitä minä haluan omassa elämässäni kokea ja mitä haluan muiden elämään luoda omalla panoksellani. Happy-sana valikoitui myös kielen vuoksi: englannin kielellä on ollut suuri merkitys mun elämässä. Englanti oli mulle pitkään mörkö, joka tuntu mahdottomalta voittaa. Mulle sanottiin ala-asteella, että en tuu ikinä oppimaan englantia, olen kyseisessä kielessä toivoton tapaus. Mulla on hyvä matikka-pää, mutta huono kieli-pää. Niinpä mä sitten lopetin kokonaan yrittämisen edes oppia kyseistä kieltä. Ja samalla heitin roskikseen haaveen lentoemännän ammatista.

18 vuotiaana menin kuitenkin Hollantiin vaihtoon suorittamaan mun nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajan tutkintoon liittyvää työharjoittelua. Ja silloin muhun iski se: ruoho on joskus vihreämpää aidan toisella puolella! Mä haluan ehdottomasti matkustella ympäriinsä ja toivottavasti jonain päivänä myös asua ulkomailla! Oli vaan yksi iso mutta, jälleen kerran se englanti. Tämän unelman syntymisen jälkeen olen lempeän ahkerasti opiskellut englantia niin, että koen pärjääväni sillä tilanteessa kuin tilanteessa. Olen opettanut, opiskellut, työskennellyt, vitsaillut ja ystävystynyt kyseisellä kielellä. Todistellut itselleni, vuoronperään, että kyllä minä kyseisellä kielellä pärjään ja perään että en muuten edelleenkään ole täydellinen kyseisen kielen hallitsija.

Tällä yhdellä lausahduksella oli siis erittäin merkittävä asema elämässäni, sillä oli suuri painoarvo unelmien kaatumisessa ja tämä lausahdus teki myös ison loven minun itseluottamukseeni. Nyt olen tähän kyseiseen mörköön jo tutustunut ja pehmittänyt sitä, en väkipakolla pakota sitä pois, mutta tiedän sen höpöttelevän mulle ihan höpöjä uskomuksia.  Mörkö on siis hallinnassa :) 

Höyhen

Meillä kaikilla on elämässä päiviä ja ajanjaksoja, kun ei olla Happy. Ja silloin astuu kuvioihin Höyhen. Höyhen joka kannattelee lempeästi. Sillon kun ei ole Happy, on todellakin ok olla alamain, eikä väkisin yrittää piristyä. Emme tarvitse rautakankea, joka väkisin pitää meidät pystyssä selkä suorassa ja hymyn naamalla. Mutta silloin tarvitsemme sen Höyhenen kevyen kosketuksen ja kannatuksen. että jaksaisimme pienin askelin lähteä tutkailemaan, mikä sen onnen on meiltä nyt vienyt ja miten ehkä löytäisimme sitä pieninä murusina takaisin elämään.

Tämän vuoksi yritykseni ja tämän sivuston nimeksi tuli HappyHöyhen. Nimellä on suuri merkitys minulle, nimi on erittäin henkilökohtainen. Samalla se kuitenkin toivottavasti kuvastaa ulospäin sitä, minkä takana minä seison. Elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista, mutta kipupisteistä voi kasvaa yli tai niiden kanssa voi tulla toimeen. Elämä ei aina ole yhtä hymyä ja naurua, mutta tuella ja itse vastuuta ottamalla voimme saada ilon takaisin elämäämme. Nimi edustaa minulle myös rohkeutta: rohkeutta olla oma itsensä silloinkin kun se pelottaa. Ja alastomana omana itsenä olo on aina pelottavaa, ihan jokaiselle meistä.

Syksyisen sateista ja kynttilöiden lämpöistä viikonloppua sinulle,

Emilia